At kunne rumme din angst og dine tanker

Samtaler med unge

At være ung i dag er for rigtigt mange unge forbundet med mange muligheder og valg og derfor megen usikkerhed og angst.

Usikkerhed og angst genererer stress.

Hvad vil samtaler med unge sige?

Eksistentielle samtaler med unge

Måske kender du usikkerheden i forhold til

  • Hvordan ved jeg, at jeg træffer de rigtige valg i forhold til studie/job/partner?
  • Møder jeg den ”rigtige” og bliver jeg lykkelig?
  • Hvorfor kan jeg ikke få mine forhold til at fungere?
  • Hvordan bliver jeg bedre til at sige til og fra i forhold til veninder/forældre/venner/krav?
  • Ensomhed – måske er jeg den eneste, der har det sådan her….

Eller måske oplever du angst i forhold til fremtiden i det hele taget. Det kan være i alt fra det helt nære til det verdenspolitiske billede. Der sker meget på den politiske scene i disse år og det påvirker os alle. Når vi bliver usikre og angste, er det ofte fordi vi vil kunne overskue mere, end vi kan.

Vi vil have vished for det, der ingen vished er for og kontrollere ting, som ligger langt uden for vores kontrolsfære. Det er meget menneskeligt og helt normalt, men ikke altid særlig hensigtsmæssigt for os selv.

Derfor er det en rigtig god idé at tale med en professionel psykoterapeut, som kan være der sammen med dig og rumme din angst og dine tanker og hjælpe dig til at kunne se et perspektiv, hvor angst og bekymringer ikke fylder så meget.

Få skilt tingene ad

Jeg kan hjælpe dig med at få skilt tingene ad og at introducere andre måder at forholde sig til tingene på. Sammen kan vi afdække, hvad der ligger til grund for din usikkerhed og din evt. angst og når du forstår, hvorfor du gør, som du gør, bliver der mulighed for, at du kan gøre noget andet.

Når du finder ud af at

kontrol skaber det modsatte af det du ønsker, nemlig angst og bekymring
indflydelse skaber plads og råderum og giver ro til at fokusere
det at kende forskel på hvad der ligger hhv. inden for og uden for din indflydelsescirkel giver overskud og i sig selv er angstdæmpende.

Har du spørgsmål – eller er der noget du gerne vil have uddybet, er du meget velkommen til at ringe på 22 61 66 69 eller til at skrive på kontakt@ninareventlow.dk